Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, 2. díl, H−K

By , 17.3.2015 16.53
Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, 2. díl, H-K, nakladatelství Viking

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, 2. díl, H-K, nakladatelství Viking

  • Autor: Jaroslav Vašák
  • Nakladatelství: Viking
  • Rok vydání: 2015
  • Počet stran: 364
  • Autor obálky: qelb
  • ISBN: 978-80-7482-189-9 (ePUB)
  • ISBN: 978-80-7482-190-5 (MOBI)
  • ISBN: 978-80-7482-191-2 (PDF na CD)

Koupit knihu

v elektronické podobě (eKniha/eBook):

eReading.cz ePub mobi
PalmKnihy.cz ePub mobi
Knihulka.cz ePub mobi
Wknihy.cz mobi
Martinus.sk ePub mobi
DataBook.cz ePub mobi
eky.sk ePub mobi
Kosmas.cz ePub mobi

Ukázka knihy:

mobi MOBI: Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl, H–K

ePub ePUB: Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl, H–K

PDF PDF: Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl, H–K

PDF PDF pro čtečky: Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl, H–K


Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta?

Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.

Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy